Skip to main content
etsi

Vahtiperämies

Opintojen sisältö

Vahtiperämies toimii vahtipäällikkönä pienemmällä aluksella Itämerellä tai suuremmalla aluksella kansainvälisillä vesillä. Osaat ohjata laivaa turvallisesti kansainvälisten sääntöjen mukaisesti. Osaat käyttää komentosillan laitteita ja toimia oikein hätätilanteissa, pelastuslautalla ja -veneessä, antaa ensiapua ja johtaa palonsammutusta. Lisäksi hoidat laivan radioasemaa.

Perustutkinnon suoritettuasi voit hakea ammattikorkeakouluun opiskelemaan merikapteeniksi. Vahtiperämiehen tutkinto pätee maailmanlaajuisesti ja täyttää kansainvälisen STCW-sopimuksen (Standards of Training, Certification and Watchkeeping) vaatimukset.

Lue lisää ja hae!

Axxell.fi

Opintojen rakenne

Koulutuksen laajuus on 180 osaamispistettä, jotka voi suorittaa noin 2½-3 vuodessa. Koulutukseen sisältyy 360 päivää ohjattua työharjoittelua. Opiskeluaika lyhenee noin 1 vuodella, mikäli sinulla on aiempi alempi kansipätevyys, esim. vahtimies.

Opetuskieli on ruotsi.

Vahtiperämiehen tutkintoa varten vaaditaan, että opiskelija on suorittanut 180 osaamispistettä, johon kuuluu hyväksytty työharjoittelu. Vahtiperämiehen pätevyyskirje vaatii vähintään 360 päivää hyväksyttyä ohjattua työpaikkaharjoittelua.

Opiskeluissa yhdistyy monipuolisesti teoria ja käytäntö. Opittuja asioita harjoitellaan simulaattoreissa ja työharjoittelussa. Työharjoittelun voi suurilta osin suorittaa työskentelemällä laivalla.

Yhteyshenkilö

Robert Stolpe

044 739 7262
robert.stolpe@axxell.fi
Juhana Herttuan puistokatu 21,
20100 Turku

Close Menu