Skip to main content
etsi

Axxell

Avlägg en examen inom sjöfart vid Axxell i Åbo

Vid Axxell i Åbo kan du gå sjöfartsbranschens grundexamen och bli vaktstyrman eller vaktmaskinmästare. Du kan även avlägga delexamen och få behörighet som vaktman, inrikesskeppare eller maskinskötare.

Axxell logo

Studier vid utbildningscentret Aboa Mare

Axxells campus i Åbo finns i utbildningcentret Aboa Mare, intill Åbo hamn. Här studerar idag över 400 sjöfartsstuderande vid Axxell och Yrkeshögskolan Novia och dessutom deltar omkring 1 700 personer i Aboa Mares kortkurser årligen. Eftersom Axxell delar utrymmen med Yrkeshögskolan Novia, är en smidig övergång till fortsatta studier inom sjöfart möjliga.

I vårt internationella utbildningscenter hörs sorlet av flera språk och i korridorerna kan du träffa studerande från olika delar av världen. Vi har moderna utrymmen, även om sjöfartsutbildningens anor går tillbaka till år 1813. Som sjöfartsstuderande vid Axxell har du tillgång till utbildningscentrets toppmoderna simulatorer, som motsvarar fartygs riktiga kommandobryggor och används till praktiska övningar. Till vår utrustning hör även maskinsimulatorer och ett maskinlaboratorium i Pargas.

Studier i Åbo

Åbo är en utmärkt studiestad – studielivet i staden är livligt och har många traditioner. Här finns storstadens fördelar med ett brett utbud av aktiviteter men samtidigt har staden behållit en småstadskänsla. Allting ligger nära och det är lätt att röra sig mellan hemmet och skolan.

Boende i Pargas

De som har en lång skolväg kan få plats på internatet vid Axxell i Pargas, som finns 28 km från utbildningscentret Aboa Mare. På internatet bor man i dubbelrum. Vanligen delar fyra dubbelrum på två duschutrymmen och toaletter. Det finns också tillgång till kök. I internatet finns även bastu och tvättutrymmen. Mera information om internatet i Pargas och internatguiden hittar du på Studerandeportalen, studerande.axxell.fi

Close Menu